Cursus Handhavingsjurist in de Praktijk
Een eendaagse praktische cursus voor de jurist handhaving / 19 februari 2019 / Amersfoort


Inschrijven


Inhoud
De handhavingsjurist is de spil in het web bij handhavingszaken. Goede kennis van de regelgeving is hierbij onontbeerlijk. Door echter ook niet-juridische middelen in te zetten, kunnen meer handhavingszaken sneller, prettiger én efficiënter tot een goed einde worden gebracht. Door slim te handhaven is het zeker mogelijk om er in meer zaken uit te komen zónder juridische (bezwaar/beroep) procedures.

Met deze cursus kunnen handhavingsjuristen hun kennis van hoofdstuk 5 van de Awb (dwangsom, bestuursdwang ect.) opfrissen én verdiepen. Bij de cursus worden situaties toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden en actuele jurisprudentie. Deelnemers kunnen hierbij ook zelf casussen voorleggen.

Doelgroep
Juridisch medewerkers bij gemeenten die zich bezig houden met handhavingszaken. Het aantal deelnemers per cursus is circa 10 personen.

Programma
- Een visie op juridische handhaving in de praktijk;
- Kennis opfrissen van hoofdstuk 5 van de Awb (dwangsom, bestuursdwang ect.);
- Actualiteiten op het gebied van de juridische handhaving;
- Actuele jurisprudentie;
- Veel praktijkvoorbeelden;
- Tips en trucs voor slim én effectief handhaven.

Docent
Mr. P.H.J. (Pepijn) Ermers is 17 jaar handhavingsjurist. In die tijd heeft hij als (interim) juridisch adviseur gewerkt bij grote en kleine gemeenten en stadsdelen. Momenteel werkt hij als handhavingsjurist bij de gemeente Amsterdam.

Waar en wanneer
De cursus staat gepland op dinsdag 19 februari 2019 in Amersfoort van 9.00 (inloop, start 9.15)-16.30 uur.

Op aanvraag is het ook mogelijk de cursus in company te organiseren. Ook is het mogelijk op aanvraag, als onderdeel van de cursus, zienswijzengesprekken te oefenen met een trainingsacteur.

Annuleren
Annuleren kan tot 14 dagen voor de cursus. De plaats mag overigens door een vervanger worden ingenomen (meld dit a.u.b. vooraf).

Kosten
De kosten voor de cursus zijn € 495,- exclusief btw per deelnemer. Dit is inclusief koffie/thee én lunch. Na ontvangst van de inschrijving, wordt een bevestiging en een routebeschrijving toegestuurd.

.
Contact informatie


© Inhoud, design en techniek website: Pepijn Ermers 2013-2018